Een PVC-vloer is een investering die vele jaren kan meegaan, maar alleen als je er goed voor zorgt. Maar hoe kan je nu het beste jouw vloer reinigen en onderhouden? In deze blog leggen wij daar alles voor je over uit, zodat deze er altijd op zijn best uitziet.

We beginnen met een aantal tips om de PVC vloer schoon te maken:

1. Veeg of stofzuig regelmatig om vuil en puin te verwijderen. 

Het verwijderen van het vuil voorkomt dat er scherpe delen op de grond blijven liggen die vervolgens krassen in de vloer veroorzaken.

2. Dweilen met een milde zeep. 

Bij het dweilen van een PVC vloer is het belangrijk om geen agressieve zeep te gebruiken. Dit kan de beschermlaag van je vloer aantasten, waardoor hij sneller slijt en zijn mooie afwerking verliest.

Naast het schoon houden van de vloer kan het zijn dat deze ondanks bovenstaande stappen, toch nog een beschadiging op heeft gelopen. Dit komt vaak door gebruik. Volg de volgende tips om die beschadigingen in jouw PVC vloer weer te herstellen:

4. Breng een nieuwe laag was aan. 

Afhankelijk van de kras grootte moet je misschien een nieuwe waslaag aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer weer bestand is tegen nieuw krasgevaar, en de bestaande kras wordt op deze manier weggewerkt.

5. Vervang de beschadigde strook. 

Als een strook van uw PVC-vloer beschadigd is, kan deze worden vervangen zonder de rest van de vloer te beschadigen. Bij deze methode haal je een strook weg, in plaats van dat je meteen de hele vloer aanpakt of vervangt.

Gehele vloer vervangen?

Is jouw PVC vloer toch echt toe aan vervanging? Neem dan eens een kijkje bij Laminaat Plaza. Met een uitgebreid assortiment aan laminaatvloeren, is de kans groot dat er een bij zit die jouw hart sneller laat kloppen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen