Een tuin is een plek waar we in het voorjaar en de zomer en zelfs in het najaar graag veel tijd doorbrengen, lekker buiten zitten en genieten van het mooie zomerweer. Deze tijd is bedoeld voor veel buitenactiviteiten, en in onze eigen achtertuin maken we van deze momenten gebruik voor gezellige etentjes in de buitenlucht, barbecues met vrienden of familie, of gewoon lekker loungen in de zomerzon op een comfortabele bank na het werk of in het weekend. in deze blog vertellen we je hou je de tuin kunt opleuken met bloembakken!

Bloempotten voor meer kleur

Een tuin zonder bloemen is als een mooie vijver zonder vissen: het ziet er mooi uit, maar het mist iets. Een tuin kan mooi zijn met alleen groen, maar bloemen zorgen voor een extra kleurcontrast waardoor een tuin er levendiger en gezonder uitziet. Bloemen zijn dus altijd een mooie aanvulling om jouw tuin of terras op te fleuren.

Natuurlijk kun je bloemen planten in een tuinperk, maar om bloemen toe te voegen aan een bestaande tuin, is het gemakkelijker om ze in potten te zetten, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen naar waar je ze wilt hebben.

Alle soorten en maten

Tegenwoordig zijn bloempotten en plantenbakken er in alle soorten en maten, zodat je voor elke maat tuin de juiste pot qua stijl en kleur kunt vinden. Qua kleuren zijn zwart, wit en grijs en alle tinten daartussen momenteel het populairst. Er zijn bloemen voor elk tuintype, en je moet rekening houden met de blootstelling aan de zon. De meeste bloemen houden van veel zon, maar er zijn ook soorten voor een schaduwrijke tuin. Op de website van Tuinvoordeel vind je een ruim assortiment bloembakken. Hier zit ongetwijfeld een passend model voor jouw tuin of terras tussen!

Bloempotten plaatsen

Als jouw tuin op het zuiden of zuidwesten ligt en overdag veel zon krijgt, kan je grote bloempotten kiezen, zodat de bloemen niet te snel uitdrogen. Grotere potten staan ook mooi op een terras en kunnen een echte blikvanger zijn, vooral als je ze in paren of drie├źn van hetzelfde model in iets verschillende maten zet. Denk bijvoorbeeld eens aan mooie grote kunststof bloempotten met een stenen uitstraling, maar dan licht van gewicht en UV-bestendig, zodat je ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken en ze gemakkelijker kunt verplaatsen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen