Als het om gordijnen gaat, zijn er veel dingen om te overwegen. Wil je verduisterende gordijnen of ben je vooral op zoek naar energiebesparing? Welke kleur en stijl passen bij de inrichting van je huis? Zullen ze lang genoeg zijn om het raam volledig te bedekken? Is de gordijnroede stevig genoeg om het gewicht van de gordijnen te dragen? En, natuurlijk, wat is het retourbeleid voor het geval je ze toch niet mooi vindt? Oef! Dat is veel om over na te denken. Maar wees nooit bang, wij zijn er om te helpen. Lees verder voor onze toptips over waar je op moet letten bij het kopen van gordijnen.

Wat voor soort gordijnen wil je?

Het eerste wat je moet beslissen is wat voor soort gordijnen je wilt. Ben je op zoek naar verduistering of energie-efficiëntie? Als je in een gebied woont met veel zonlicht, kunnen verduisterende gordijnen een geweldige manier zijn om je huis koel te houden in de zomermaanden. Energie-efficiënte gordijnen zijn gemaakt van dikkere stof die je huis helpt isoleren, waardoor je in de winter geld kunt besparen op je energierekening. Of ben je toch meer op zoek naar een rolgordijn op maat? Wat je wensen ook zijn: zorg ervoor dat je precies weet wat je zoekt.

Overwegingen over kleur en stijl

Het volgende waar je aan moet denken is de kleur en stijl van je gordijnen. Je wilt dat ze passen bij de inrichting van je huis en er niet vreselijk mee botsen. Gelukkig zijn er veel verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, zodat je zeker iets kunt vinden dat bij je bestaande inrichting past. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zoek dan iets in een neutrale kleur zoals wit of crème. Deze kleuren passen bij zowat alles.

Lengte is belangrijk

Als het om gordijnen gaat, is de lengte belangrijk. Je wilt geen te korte gordijnen, want dan bedekken ze niet het hele raam en laten ze ongewenst licht binnen. Omgekeerd wil je ook geen te lange gordijnen, want dan komen ze op de grond te liggen en verzamelen ze stof (om nog maar te zwijgen van het struikelgevaar). De beste plek is meestal ergens halverwege de kuitlengte. Onze voorkeur heeft de keuze voor op maat gemaakte gordijnen, zo hoef je niet achteraf nog zelf te knutselen om kant-en-klare gordijnen zelf nog op maat te maken.

Controleer de rails

De juiste installatie van een gordijnrails is geen taak die je licht moet opvatten. Geloof het of niet, het is heel belangrijk voor het uiterlijk en de functionaliteit van je huis! Door de rails correct te installeren zorg je ervoor dat je gordijnen soepel en goed hangen, zodat je licht en privacy kunt regelen wanneer je dat nodig hebt. Esthetisch gezien zijn gordijnrails er om de stijl van het gordijn samen te brengen met het functionele gebruik ervan. Laat je gordijnrails monteren door een ervaren gordijnspecialist voor de beste look.

Let op het retourbeleid

Last but not least, zorg ervoor dat je weet wat het retourbeleid van de winkel is voordat je je gordijnen koopt. Als je ze bij thuiskomst niet mooi vindt (of als ze niet de juiste maat of kleur hebben), of als je gordijnen roze zijn terwijl je eigenlijk blauw had besteld, kun je ze gemakkelijk retourneren en iets anders kopen. De meeste winkels hebben tegenwoordig een redelijk retourbeleid, maar het kan nooit kwaad om het nog eens te controleren voordat je een aankoop doet.

Het effect van gordijnen op een goede nachtrust

Voor een goede nachtrust zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je slaap haalt. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is ervoor zorgen dat je slaapomgeving zo donker mogelijk is. Verduisterende gordijnen zijn een goede manier om dit te bereiken, omdat ze al het licht van buiten tegenhouden, waardoor je hersenen zich gemakkelijker kunnen ontspannen en in slaap kunnen vallen. Verduisterende gordijnen helpen je niet alleen beter te slapen, ze helpen ook het geluidsniveau van buiten te verminderen, zodat je gemakkelijker de hele nacht kunt doorslapen.

Conclusie:

Het uitzoeken van nieuwe gordijnen kan overweldigend zijn, maar dat hoeft niet! Houd deze tips in gedachten en je zult zeker een perfecte set gordijnen vinden voor je home sweet home.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen