Met al dat lekkere weer geniet ik heerlijk in mijn tuintje. Ogen gesloten, zonnebril op en een koude cola in mijn hand. Lekker! Wat ik alleen echt verschrikkelijk vindt van de zomer zijn irritante muggen, vliegen en andere insecten die zomaar denken dat ze naar binnen kunnen komen. Daarom mensen, heb ik laatst gekozen om voor mijn ramen boven en beneden voor de deur een hor te laten plaatsen. Wat een verbetering!

Horren zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je inzethorren, voorzethorren en horren met een stootrand. Dat is handig wanneer je een hond of kat hebt, kun je wat langer genieten van de hor. Maar ook voor je ramen is het soms lastig om een goede hor te vinden. Heb je een draai-kiepraam? Of draait je raam via de binnenkant? Dan is het vervelend om een hor te vinden. Daarom ben ik naar de expert gegaan! 

Voor mijn deur heb ik gekozen voor een plissé hor. Deze schuif je makkelijk open en dicht. Ik heb een grote schuifpui dus heb ik gekozen voor een dubbele hordeur. Ik kan heel makkelijk de deur aan beide kanten openen en sluiten en daarnaast kan ik in de winter alles opzij schuiven zodat je er dan geen last van hebt. 

Boven heb ik gekozen voor horren voor mijn raam met speciaal Poll-Tex gaas. Hiermee is de hooikoorts ook verleden tijd. Dit is speciaal gaas van horren van Luxaflex. Hierdoor weert hij niet alleen muggen maar ook de pollen die hooikoorts veroorzaken. Ik heb boven alleen maar draai-kiepramen dus ik vond het lastig om een goede hor te vinden. Dus ben ik naar een woonwinkel in Stadskanaal gegaan. Zij hebben mij fantastisch geholpen en al mijn horren op maat gemaakt. Ze kwamen bij mij thuis inmeten en daarna ook nog eens monteren. Ik heb zelf dus lekker niets hoeven doen. 

Met die horren voor de deuren en ramen kan ik dus ook binnen genieten van een zorgeloze zomer. Vol met lange nachten waarin ik niet wordt gestoord door muggen, heerlijk!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen