Het is nu bijna winter en waarom zou je nu een loungeset kopen? Dat wordt duidelijk als je dit artikel leest. Het is namelijk ook nog eens het geval dat je in deze tijd van het jaar (herfst en winter) er juist voor een kleiner bedrag aan kunt komen. Veel winkels hebben in deze tijd vaak uitverkoop omdat er plaats wordt gemaakt voor lente artikelen. Dat is bijvoorbeeld met kleding ook zo en dus ook met tuinartikelen.

Loungeset in de herfst en winter

Een loungeset kopen in de herfst en/of winter is vaak veel voordeliger dan dat je het in het hoogseizoen koopt. Logisch eigenlijk, want in het hoogseizoen is iedereen op zoek naar een comfortabele set om lekker buiten te vertoeven in de warme temperaturen. In de herfst en winter is er juist vaak bij een tuinmeubelshop uitverkoop en zijn de tuinsets vaak erg goed geprijsd. Er wordt weer plaatsgemaakt voor producten voor de warmere maanden, zoals de lente die eraan komt. En een nieuw jaar heeft vaak ook een nieuwe collectie. 

Waar zet je je loungeset neer?

Eigenlijk wordt er altijd gedacht aan de zomermaanden, dat je dan op zoek gaat naar een mooie tuinset die lang meegaat en waar je lekker op kunt zitten of relaxen. Maar het is zéker niet alleen voor de warmere maanden. Als jij een afgedekte serre hebt, een tuinhuis of een heuse mancave, dan kan je daar ook een mooi set neerzetten. Dus een loungeset kopen in de koudere maanden is nog niet zo’n gek idee. Met het geld wat je overhoudt kun je de ruimte waar het komt te staan weer opleuken met leuke lampjes of van die ouderwetse aluminium bordjes.

Tweedehands en tweede kans

Als jouw budget niet zo hoog is, dan kun je ook kijken op de bekende tweedehands websites of bij je in de buurt in Facebookgroepen. Vaak bieden mensen namelijk ook in de warmere maanden tuinsets aan voor een fijne prijs. Daar zijn ze dan op uitgekeken en sommige mensen wisselen zelfs per seizoen van dit soort dingen. Het kan zo zijn dat er dan een kleine beschadiging is of dat je iets moet opknappen, maar hé, daar is de prijs ook naar. Op die manier houd je lekker wat geld in je zak voor andere leuke dingen in de zomermaanden. En daarbij is het alleen maar duurzaam dat je een oud(er) product een tweede kans geeft!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen