Glasvezelbehang

Een nieuw huis moet je eigenlijk zien als een onbeschreven blad. Een lege ruimte vól mogelijkheden. Jij bepaalt hoe jij wilt gaan wonen in je nieuwe huis. Wat voor jou belangrijk is en waar jij je fijn bij voelt. Hoe verschillend we ook allemaal zijn, toch zijn er keuzes die iedereen die een nieuwbouwhuis betrekt zal moeten maken. Dat gaat dan om de keuken, de badkamer en de materialen en kleuren die je daar wilt gebruiken, maar ook om de vloer en, zeker niet onbelangrijk, de muren. Je kunt in een nieuwbouwhuis niet zomaar een kek behangetje tegen de muur plakken. Je moet rekening houden met het feit dat het hier om nieuwe muren gaat. Deze kunnen, zeker in de eerste paar jaren na de bouw, nog wat krimpen en uitzetten. Daar moet je behang wel tegen kunnen!

Kies voor glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame, sterke en stijlvolle manier om hun muren te bedekken. Dit type behang wordt steeds populairder en wordt door steeds meer mensen gebruikt. Je leest hier over de voordelen van glasvezelbehang en waarom het de moeite waard is om te overwegen bij het kiezen van het juiste behang voor jouw huis.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een soort behang dat is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een sterk en duurzaam materiaal. Het wordt vaak gebruikt als een alternatief voor traditioneel behang of verf, vanwege de vele voordelen die het biedt. Denk dan aan:

– Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van glasvezelbehang is de duurzaamheid. Dit type behang is gemaakt van een sterk en robuust materiaal en is daardoor bestand tegen scheuren, krassen en andere beschadigingen. Dit betekent dat het behang er lang goed uit zal zien en minder snel aan vervanging toe is dan traditioneel behang of verf.

– Brandvertragend

Glasvezelbehang heeft ook een brandvertragende werking. Dit betekent dat het materiaal langzamer brandt dan andere soorten behang en bijdraagt aan de brandveiligheid van jouuw huis. In geval van brand kan glasvezelbehang een belangrijke rol spelen bij het vertragen van de verspreiding van het vuur.

– Eenvoudig te plakken

Een ander voordeel van glasvezelbehang is dat het relatief eenvoudig te verwerken is. Het kan gemakkelijk worden gesneden en aangepast aan de grootte van de muren, en het kan ook eenvoudig worden aangebracht met behulp van een lijm- en kwastmethode. Dit betekent dat je het behang zelf kunt plakken en zo geld kunt besparen op de kosten van het inhuren van een professional. Al kán het inhuren van een professional wel de investering waard zijn. Jij kunt je dan bezig houden met andere zaken en kunt er volledig op vertrouwen dat het behang schitterend strak tegen de muur en zelfs op het plafond komt.

– Gemakkelijk te onderhouden

Deze behangsoort is ook gemakkelijk te onderhouden. Het is bestand tegen water en vocht, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is met een vochtige doek. Dit maakt het ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

– Vermindert scheurvorming in muren

Een ander voordeel van glasvezelbehang is dat het kan helpen bij het verminderen van scheurvorming in de muren. Het materiaal is sterk en flexibel, waardoor het beter bestand is tegen trillingen en bewegingen in de structuur van het gebouw. Dit kan vooral nuttig zijn in oudere huizen of juist in nieuwe huizen waarvan de muren nog kunnen “werken”.

Of kies voor Renovlies behang

Let je wat meer op je budget en wil je tóch een mooi behang? Vraag dan naar de mogelijkheden van Renovlies behang. Deze behangsoort is ook uitermate geschikt voor het (laten) aanbrengen op muren in nieuwbouwhuizen of op nieuwe muren in bestaande huizen, maar is wat goedkoper in de aanschaf dan glasvezelbehang.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen