Het internet heeft de manier waarop we ons leven leiden veranderd, en bloggen is een van de manieren waarop dat gebeurt. Bloggen kan een geweldig hulpmiddel zijn om contact te houden met vrienden en familie over de hele wereld, of om contact te leggen met gelijkgestemden die je interesses delen. Maar hoe begin je eraan? Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

1) Kies een onderwerp

Kies iets dat je echt interesseert, zodat je berichten zin en doel hebben. Je kunt dit later veranderen, maar het zal je een idee geven om over te schrijven, terwijl het er tegelijk voor zorgt dat er genoeg inhoud is om regelmatig te posten.

2) Kies een domeinnaam

Als je je onderwerp gekozen hebt, kies je een geschikte domeinnaam. Maak hem kort en gemakkelijk te onthouden.

3) Zet een blog op

Zoek online hostingruimte waar je de bestanden van je website kunt uploaden om ze te hosten. Dat kan op de eigen servers of via een andere aanbieder zoals WordPress, Blogger of Tumblr.

4) Kies enkele sjablonen

Tenzij je je site zelf wilt ontwerpen (wat prima is, maar langer duurt), kies je een sjabloon dat bij het onderwerp van je blog past. Je kunt het later altijd nog veranderen als je wilt

5) Vul alle gegevens in

Vul je domeinnaam en gebruikersnaam in, en volg de instructies op elke pagina om de inrichting van je blog te voltooien.

6) Voeg inhoud toe

Als je geen geautomatiseerd hulpmiddel zoals Blogger of Tumblr gebruikt, zorg dan dat je elke dag tijd vrijmaakt om een bericht te schrijven en foto’s te uploaden.

7) Promoot

Als je blog eenmaal draait, promoot je hem bij familie en vrienden, en aan alle groepen waarvan je deel uitmaakt op sociale media.

Veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen