Iedereen wil dat zijn huis er uniek uitziet, maar het kan moeilijk zijn om een stijl te vinden die bij je past. Het lijkt alsof alles al eens eerder is gedaan en je eindigt gewoon met een steriel huis. Maar wanhoop niet! Er is één interieurstijl die zowel uniek als tijdloos is: industrial chic.

Industrial chic draait om het vieren van de schoonheid van ruwe materialen en onafgewerkte oppervlakken. Blootliggende gloeilampen, betonnen vloeren en zichtbare leidingen zijn allemaal kenmerken van deze stijlvolle trend. En het mooiste is dat het gemakkelijk kan worden bereikt op een budget.

Hier volgen enkele tips over hoe je de industrial chic look in je eigen huis kunt krijgen.

Kies voor betonnen vloeren

Als je het geluk hebt om betonnen vloeren in je huis te hebben, bedek ze dan niet! Betonnen vloeren zijn de perfecte manier om een industrieel randje aan je ruimte toe te voegen. Als je geen betonnen vloeren hebt, overweeg dan je bestaande vloeren te schilderen met een betongrijze verf. Je kunt ook goedkope zelfklevende tegels vinden die de illusie van betonnen vloeren geven. Hoe dan ook, je zult dol zijn op het uiterlijk van betonnen vloeren in je industriële chique huis.

De juiste meubelen zijn de kern

Industriële meubels zijn de laatste jaren helemaal in en het lijkt er niet op dat het minder wordt. Als je op zoek bent naar een vleugje industriële flair in je huis, dan moet je de juiste meubels kiezen. Bij industriële meubels gaat het om strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen. Daarom is de industriële meubelset van Houtmijn de perfecte keuze voor je industriële woning.

Met de eenvoudige maar stijlvolle ontwerpen zullen deze meubelen jouw ruimte onmiddellijk veranderen in een industriële oase. En het beste van alles is dat het uiterst betaalbaar zijn. Wacht dus niet langer en bestel die passende industriële meubelset vandaag nog!

Blootgesteld leidingwerk

Leidingwerk wordt meestal weggestopt op zolders en kruipruimtes – maar niet in een industrieel huis! Blootgesteld leidingwerk is een van de meest iconische aspecten van deze ontwerpstijl. Als je je er niet prettig bij voelt om je eigenlijke leidingen bloot te leggen, overweeg dan om wat pvc-buizen langs je plafonds of muren te installeren. Je kunt zelfs kant-en-klare afdekplaten voor leidingen kopen, die je huis die scherpe industriële look geven zonder verbouwingen.

Kies voor de juiste gloeilampen

Een van de meest iconische kenmerken van industriële chique inrichting zijn de onbedekte gloeilampen. Om deze look in je eigen huis te krijgen, begin je met het dumpen van die gedateerde fluorescerende lampen ten gunste van iets met meer persoonlijkheid. Gloeilampen zijn een geweldige optie; ze geven een zachter licht, wat perfect is om ‘s avonds te ontspannen.

Zorg er wel voor dat je armaturen gebruikt waarin de lampen zichtbaar zijn. Edison lampen zijn een andere geweldige optie; ze hebben een vintage uitstraling die zeker karakter geeft aan elke kamer.

Creëer rustieke accenten

Een ander belangrijk element van industrieel chic design zijn de rustieke accenten. Om dit in je inrichting te verwerken kun je gebruik maken van teruggewonnen hout of andere afgedankte materialen. Oude deuren, ramen en zelfs schoolbanken zijn geweldige accenten en kunnen relatief goedkoop (of zelfs gratis) gevonden worden als je weet waar je moet zoeken.

Niet geïnteresseerd in het zoeken naar antiek? Geen probleem – er zijn genoeg bedrijven die nieuwe meubels verkopen die eruit zien alsof ze al tientallen jaren oud zijn. Hoe dan ook, het toevoegen van rustieke accenten is een geweldige manier om je huis een industriële chique make-over te geven.

Laat metalen zien

Naast rustieke houtaccenten zijn ook metalen een belangrijk onderdeel van industrial chic design. Om metalen in je inrichting te verwerken, probeer ze op onverwachte manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld, opgehangen metalen wasmanden zijn geweldige muurkunst, terwijl een oude stalen werktafel kan dienen als keukeneiland of salontafel. Je kunt metalen ook gebruiken om interessante verlichtingsarmaturen te maken.

Hanglampen met blootliggende gloeilampen zijn geweldige hanglampen, terwijl een antieke metalen kroonluchter elke kamer een instant dosis karakter kan geven. Laat je fantasie de vrije loop!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een unieke en stijlvolle manier om je huis in te richten, dan is industrial chic de manier om te gaan. Het mooiste van deze woonstijl is dat je dit kunt bereiken met een budget door voorwerpen te gebruiken die je misschien al in huis hebt – of door te investeren in een paar goedkope pvc-buizen! Welke weg je ook kiest, we garanderen dat je van het resultaat zult houden.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen