Het verbouwen en/of inrichten van een huis of appartement is vaak veel werk. Je moet aan erg veel dingen denken. De ondervloer, de vloerbedekking, de muren, het behang of de verf, het plafond.. Zo kunnen we nog wel even verder gaan. Het is daarom fijn om een vloerbedekking te kiezen die makkelijk gelegd is. Fijn voor je gevoel, maar ook vaak fijn voor je portemonnee. Zelf de vloer leggen scheelt natuurlijk veel geld, en daarvoor moet het proces wel makkelijk zijn.

Kliklaminaat

Het is al jaren de koning onder de goedkope, makkelijke vloeren om te leggen. Je vindt het in erg veel huizen en hebt waarschijnlijk al veel over het type vloer gelopen. We hebben het natuurlijk over kliklaminaat. Veel mensen willen de charme en het gevoel van een houten vloer, maar hebben niet het budget voor een mooie houten vloer. Kliklaminaat biedt de oplossing. Door het kliksysteem is het makkelijk te leggen en de kosten zijn een flink stuk lager dan de traditionele houten vloer. 

Zeilvloer

Het is een beetje een ondergewaardeerde vorm van vloeren leggen, de zeilvloer. Het wordt vaak als goedkoop en klasseloos gezien. De voordelen van zeilvloeren spreken echter boekdelen. De kosten zijn erg laag en het is erg makkelijk om een zeilvloer aan te leggen. Ook wordt het materiaal van de zeilvloer steeds steviger. Schoonmaken van de vloer is een makkie en de vervangingskosten bij schade zijn klein. Hiernaast bestaan er zeilvloeren voor ieders smaak. Zeker voor kleinere ruimtes is een zeilvloer nuttig om kosten te besparen. 

Klik pvc

Een relatieve nieuwkomer in de wereld van goedkopere makkelijk te leggen vloeren is klik pvc, ook wel click pvc genoemd. Het gebruikt hetzelfde soort kliksysteem als kliklaminaat, maar is een stuk flexibeler. Ook is klik pvc een stukje duurzamer en is het makkelijker te onderhouden dan kliklaminaat. Het enige waar het minder tegen is dan kliklaminaat is harde val- en stootschade. Hout is wat beter tegen dit soort schade. Verder is pvc een vooruitstrevend alternatief.

Tapijttegels 

Een ouderwetse manier van vloerbedekking die vaak in oude appartementen gevonden wordt en niet door iedereen gewaardeerd wordt. Tapijttegels zijn zeker een goedkope en makkelijke manier om je vloer te bedekken. Een beetje lijm op de tegels en plakken maar. Dit soort vloer is zeker niet het duurzaamst of het mooist (voor velen), en is waarschijnlijk een goede optie voor ruimtes die niet veel gebruikt worden of als tijdelijke oplossing. In bepaalde interieurs kan het echter ook zijn charme hebben.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen