Je moet er niet aan denken: lekkage in kelder! De kans is groot dat je niet ineens door een plas water moet waden als je iets uit de kelder wilt halen, maar wel dat je ineens, in het hele huis, een muffe lucht ruikt. Dat er plotseling overal schimmels op de muren komen. Je kunt je zo voorstellen dat dat niet écht gezond is. Het is dus zaak dat je de lekkage in de kelder zo snel mogelijk laat verhelpen. Nee, dit is geen klus die je zelf even kunt aanpakken. Daar heb je de experts van Kelderwaterdicht.nl voor nodig. Het weer waterdicht maken van de kelder is namelijk meer dan een beetje dweilen en hier en daar een kitrandje plaatsen.

Waar komt de lekkage in jouw kelder door?

Lekkage in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de bakstenen of betonnen muur in de kelder verzadigd is geraakt door het gestegen grondwater. Het de muur absorbeert dan al het water en dat water loopt er aan de binnenkant weer uit. Ook kan het zijn dat een boom in de buurt flink groeit en zijn wortels jouw kelder binnendringen. En wat denk je van de vrieskou? Oké, we hebben nog geen heftige winter gehad, maar wanneer het grondwater bevriest, zet het uit. En dat kan beschadigingen aan de keldermuur en -vloer opleveren.

Waar de lekkage in jouw kelder ook vandaan komt, het moet snel verholpen worden. De kelder waterdicht maken kosten zijn afhankelijk van de oorzaak en de oplossing die wordt gekozen.

Wat kun je zelf doen?

Heb je lekkage in de kelder? Dan kun jij alvast je kelder leeghalen. Doe dit met beleid. Je weet immers niet precies hoe lang je al lekkage hebt in de kelder en hoe het vocht en de schimmel zich al hebben verspreid. Ga dus niet zonder mondkapje en handschoenen de kelder in. Pak item voor item, doos voor doos, aan en gooi direct items direct weg als ze sporen van schimmel bevatten. Is alles “alleen maar” nat? Dan kun je proberen de belangrijkste spullen nog te drogen.

Weet je niet zeker of je lekkage hebt in de kelder? Maar denk je dat de groei van schimmel of de muffe lucht  in de rest van je huis hiermee in verband kan staan? Check de kelder dan eens grondig. Veeg met een keukenpapier langs de muren en gebruik je neus. Ruikt het muf en een beetje gronderig? Dan is de kans groot dat je 

Is de kelder leeg? Dan kun je deze overdragen aan de professionals van Kelderwaterdicht.nl. Zij zullen snel en vakkundig een beoordeling maken en de kelder zo snel mogelijk weer waterdicht maken. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen